Schrijvers-SchildersHet vlot en plezierig geschreven kunstboek Schrijvers, Schilders, Schoenmakers door Annelies Roozen, getuigt van een intensief onderzoek naar de achtergronden en beweegredenen van de schilderende tweelingbroers Floris en Hennie Schrijver. Het aantrekkelijk uitgegeven boek geeft niet alleen een prachtig overzicht van de historie van de Schrijvers – Schilders en Schoenmakers – maar is ook een verrijking voor de geschiedenis van Amersfoort.
Annelies heeft een krachtige persoonlijkheid die met veel warmte en bevlogenheid het boek structuur heeft weten te geven. Annelies heeft zich van begin tot het einde beziggehouden met het creatieve proces. De kunst en de beeldende kunstenaars heeft ze met succes weer gegeven in goed leesbare teksten.

Blij dat we je hebben leren kennen als schrijfster en als mens.

Floris en Hennie Schrijver
Boek-SchrijversFloris en Hennie Schrijver, tweelingbroers, kunstschilders en schoenherstellers zijn zeer populair bij een breed publiek door hun aansprekende kunst. Deze vitale en inspirerende heren zijn op hun 73e nog immer actief en productief, zowel in de hakkenbar als voor de schildersezel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAnnelies Roozen is een serieus en getalenteerd schrijfster, met wie het zeer prettig is samen te werken.
Ik ben uiterst tevreden over het resultaat, voor wat betreft de tekst van het boekje Kijken met pen en penseel
Zij verdiept zich uitstekend in de materie, hoe ingewikkeld ook, en weet zich goed in te leven in de wensen van haar klant. Zij staat open voor advies en is bereid om de door haar geoffreerde tekst zonodig aan te passen aan de wens van de opdrachtgever.

Anita Walsmit Sachs
Boekje AWS-groterAnita Walsmit Sachs is botanisch kunstenares met internationale bekendheid en geliefd bij het publiek om haar fijnzinnig geschilderde, levensechte en kleurrijke aquarellen van bloemen en planten. Zij is verbonden aan de Hortus Botanicus te Leiden als botanisch tekenaar.

-DSC0186bew.4De afgelopen jaren heeft Annelies Roozen zich binnen ons bedrijf op vakkundige en plezierige wijze ingespannen op diverse gebieden: als corrector van catalogi en van alle mogelijke teksten en concepten of als samensteller van boeken, zij is altijd zeer gedreven en gemotiveerd. Bij het redigeren of zelfs het (her)schrijven van teksten en boeken gaat zij nooit over één nacht ijs. Aan alle opdrachten besteedt zij de uiterste aandacht en zij streeft onvermoeibaar naar perfectie.
Annelies heeft het talent om alles wat geschreven moet worden in heldere bewoordingen, gemakkelijk leesbaar en in vloeiend Nederlands weer te geven. Het haar opgedragen werk heeft zij tot mijn volle tevredenheid uitgevoerd. Daarom blíjven wij van haar talent en diensten gebruik maken nu zij als zelfstandige aan het werk is. Aan de prettige samenwerking is dus wat mij betreft geen einde gekomen.

Niels Bekking

Niels Bekking is directeur bij Bekking & Blitz Uitgevers te Amersfoort. Bekking & Blitz geeft o.a. cultuurhistorische boeken uit en voorts prachtige kwaliteitsproducten als kalenders, agenda’s en kaartenmapjes, die wereldwijd verkocht worden in museumshops en in de betere boekhandel.
10319_normal10114_normal10245_normal11743_normal